söndag 27 mars 2011

Värmande

Vi bestämde, på mycket kort varsel, att åka ut till landet idag bara för att kolla att huset står kvar;). Iskalla vindar ute, men varmt inne...efter några minuter framför brasan var vi alla upptinade.


Några bilder från barnens gemensamma rum. Hemnes våningssäng, sängkläder med fjärilar på från Hemtex och groda från Ikea.

  
Maileg möbler (några fyndade på Blocket och några nya) och kaniner. Taklampa, Tord Boontjes Garland. 

fredag 25 mars 2011

Fredag


Äntligen fredag och kära P har kommit hem efter en veckas tjänsteresa....och nu sover 3/4 av familjen sen en timme tillbaka, det var barnen som nattade pappa (trött p g a tidsomställningen;). Fredagsblommor på soffbordet, vita och rosa ranunklar.
Ha en riktigt härlig helg!

onsdag 23 mars 2011

Pall



Alltid spännande att komma hem till mamma, dels för att hon är vår underbara mamma och dels för alla spännande projekt hon har på gång. Helgens besök resulterade i några bilder på en industripall och lampa som hon fyndat på loppis. Pallarna hittar hon rostiga och fläckiga av färg, för att sedan skrapa och putsa skinande blanka. Tar bort den gamla plasten på sits och steg och klär sedan med underlägg från Svenskt Tenn i olika mönster. Fint va?! Jag tror att jag kidnappar en av hennes pallar...;)

måndag 21 mars 2011

Vår dag i bild (och lite text;)

Efter att ha lämnat storasyster i skolan bar det av till doktorn, som konstaterade att L har öroninflammation och spräckt trumhinna :(. Nu måste hon ta "äckel-päckel" medicin, som hon säger...Hon är för go, hon förklarade för doktorn hur Bassiluskan hamnat i örat (ni kanske känner till Ingrid-böckerna, och den med Bassiluskan. Jätte fina böcker.

En ögonblicksbild. En nyvaken liten, hänger över axeln när jag sitter och jobbar i vardagsrummet. Hann ta tre bilder, var av vi båda fastnade på en, sen var hon iväg...


Pyssel och lek i storasysters rum, det är ju så spännande att i lugn och ro utforska hennes rum...får sopa undan spåren efter L;). Sen har vi också tjuvkikat på syrran och kompisarna...vi ser ju skolan och skolgården från barnens rum.


Fina fjärilar som M och hennes kompis gjort i skolan, låg länge på skrivbordet. Idag medan L la pärlplatta så tejpade jag upp dem på väggen, blev jätte fint.


Fina hattaskar står på skåpet i M´s rum. Bland de första inrednings sakerna jag köpte till M.

(Man skulle kunna tro att jag "suddat" mig/redigerat övre bilden. Den är helt oredigerad, jag har en Nikon D80 utan zoom objektiv och när man tar närbilder och fokus hamnar på nåt (Linn) så blir allt runtomkring suddigt...och tur är väl det;).

lördag 19 mars 2011

Vilken dag...


solen värmer och snön smälter sakta bort och blottar marken (ja, vi fick massor med snö igår)...och jag har suttit inne hela dagen, bortsett från en kort promenad till affären. L har fått önoninflammation (igen!). Stackars liten. P är på resande fot och blir borta hela veckan, suck...vilken tajmning! Som tur är finns farmor och farfar i närheten för att ta hand om M, så hon slipper sitta inne en sån här dag.
Jag har köpt mycket bra pennor från Lyra, dyra men håller länge och är super bra kvalitet. Asken är invigd och pennorna glöder...

onsdag 16 mars 2011

I ett hörn av...

lägenheten står Puppy (en dop present til L). Den används ofta i leken och flyttas runt i lägenheten, men brukar hamna i hörnet för att inte stå i vägen. Men nu är det fokus på just hörnet...jag blev så inspirerad av alla fina bloggbidrag till Fabrikens tisdagstema gällande bokhyllor. Här i hörnet skulle jag vilja ha platsbyggda bokhyllor...tror det skulle bli fint och dessutom ge liv till den lilla hallen....Ett framtida projekt kanske...läggs till "to do" listan i alla fall ;).

måndag 14 mars 2011

Små spår...


av lek och kreativitet;). För ett par veckor sedan hade vi grannen på besök, barnen är så förtjusta i henne (hon har en spinnrock...kan ni tänka er...jag säger bara Törnrosa...). Hon hade med sig fjärilsklistermärken till barnen, Linn "släppte dem fria" på en gång...strategiskt placerade på alla möjliga ställen...vänner och bekanta har vittnat om deras "spridning" överallt ;). Igår slog det mig hur fint hon placerat dem och var bara tvungen att föreviga det.


Senaste tillskottet till leklådan är minilasersvärd (som lyser) och R2-D2 från Mc Donalds. Ni må tro de är populära...den ena lasershowen efter den andra ...;)

söndag 13 mars 2011

Ovisshet...


Solen lyste upp hela köket i morse, för att sedan gå i moln. Flera dygn av oro och ovisshet har passerat, och efter att äntligen ha skypat med min syster så vet vi att hon och barnen evakueras till Korea i väntan på besked om de kan flytta tillbaka till Tokyo eller resa hem till Sverige. De mår bra trots omständigheterna, men vilken katastrof...vi tittar på tv och lyssnar på radio och försöker förklara så gott vi kan för barnen vad som hänt...men det är så stort, så hemskt, så långt ifrån, men ändå så nära...våra tankar går till nära och kära och till alla dem som drabbats...

torsdag 10 mars 2011

Vårlikt


Bild från Ikea Family Live

Super fina vasen Vårlikt från Ikea, i klassisk form och fina färger i grått och lila. Lika fin med som utan blommor i.

tisdag 8 mars 2011

I blickfånget...



Vissa bilder fångar ens uppmärksamhet så att man tittar till två gånger, så var det med denna bild. Förmodligen för det fina fotot av Denise Grünstein, eller Howard soffan (som blir vårt nästa soffköp...när barnen blir lite större;), eller soffbordet (som vi redan har fast den större modellen) eller den gamla, fina fåtöljen eller...ja, mattan!? Den man knappt ser...men som jag spanat in länge. Den skulle göra sig så fin på landet...hmmm, lägger till den till önskelistan;). Check!

måndag 7 mars 2011

Vårkänslor


Igår badade lägenheten i solljus, ja så mycket att vi var tvungna att dra ner persiennerna...inte så kul men det blir så varmt och blommorna torkar ut (nä, har inte skaffat kaktusar än;). Men vi kunde inte blunda för de smutsiga fönsterna, inte ens när persiennerna var nere...så vi släppte in ljuset och vårvinden och svisch, som i ett trollslag (för min del i alla fall;) kan vi se ut.
Tulpanerna i butik har sett lite taniga ut på sistone, men en knippe påskliljor för 10 kr fick följa med hem. Gult är inte fult;).

fredag 4 mars 2011

I väntan på sol och värme...


Nu står två vita Vågö stolar i förrådet, i väntan på sommaren och landet. Pust...höll knappt få in dem i bilen, men efter omstuvning av barnstolar, ryggstöd och diverse bråte i bakluckan (känns det igen;) så fick jag in dem. Jag lovar, de som satt i restaurangen, med utsikt över parkeringen fick sig ett gott skratt;).
De hade precis packat upp trädgårdsmöbler och tillbehör, och jag var inte ensam om att klämma, känna och köpa!!! Så (Linda;) skynda fynda!
Köpte dessutom tre söta avlånga kuddar till barnens rum på landet (bilden ovan, fanns också på trädgårdsavdelningen), ska trixa och fixa lite med dem...ni får se när/om det blir färdigt;).

Ska bli så skönt att bli fulltaliga igen, P har varit i Schweiz hela veckan och det känns, är helt slut (fast jag fått hjälp av mamma;). Ha en riktigt härlig helg!

onsdag 2 mars 2011

Det kom ett paket...


Just det, jag fyllde ju år för en månad sedan (oj vad tiden går;). Det viskades i mitt öra att en bok skulle komma, men det visade sig att den var/är tillfälligt slut...istället kom denna fina fjärilsslinga med posten idag. Stora fjärilar i mörkbrunt läder fästa på en kraftig metalltråd, hänger nu på gardinstången i sovrummet...jätte fint! Tack snälla syster och bror, och Sara förstås;).