fredag 30 juli 2010

Trädgård del 3

Före:
För ca en vecka sedan planterade vi 6 st små lavendelplantor (närmast i bild) bland bergskrevor och stenar framför huset. Med sina grön/silvriga blad och lila blommor passar den så bra till kala bergsklippor. Hmm, våra berg tycks växa igen av mossa, men mestadels har gräset tagit över. Mossa är vackert, men när gräs och annan växtlighet övertar bergen ser det tråkigt ut...Efter:
...så för tre dagar sedan började jag att blottlägga bergshällen framför huset, idag är jag (nästan) klar...det var ingen lätt match att få bort mossa och de stora tjocka grästuvorna som växt sig på och runt om berget samt tjocka rötter från gamla träd som stått där en gång i tiden. Till våren kommer jag att plantera en växt som jag upptäckte i en trädgårdsbok här om dagen, Lewisia, små rosa skönheter som trivs i denna miljö. Fin, fina tillsammans med lavendel...längtar;). Från 0 trädgårdsintresse till 100 på några veckor. Så kul att se vilket lyft det blir till huset och tomten...och framför allt, se hur det växer:).
Bild Lewisia från www.dunngardens.org

2 kommentarer:

  1. Oj vilken skillnad det blev. Så fint! Kul med projekt där man ser skillnad efter allt slit. /Jenny

    SvaraRadera
  2. Hej, tack! Ja, jag funderar redan efter fler trädgårdsprojekt, det är som välbefinnande terapi.Fyndade barnböcker på loppis idag;).
    //Sanna

    SvaraRadera